Monday, 5 November 2012

Marina Island

Assalamualaikum para hadirin yang dihormati sekalian. Kita mulakan dengan bacaan Bismillah. Alhamdulillah. syukur kepada Allah sebab Hana still ade tangan lagi nak menaip.. hahaha! Kay gurau! Tapi yang ada tangan tu tak gurau kay! Hurm! Entry post kali ni, MARINA AILAND ! eh silap. MARINA ISLAND ! hihihi! Bukannye Hana bercuti2 kat sini. err.. kejap. bercuti lah tu kan! ada jamuan kelas. Hana tak ingt biler. serius! tapi seminggu lepas PMR ari sabtu. hahaha! Tu je laa.. tak payah nak tarikh2 sangatlah kan? 
Banyak giler Hana nak cerite sebab peristiwa ni adalah yang termanis dalam hidup Hana. First time dowh buat jamuan luar kelas. hahaha! =D ..Okay! Jum start ber-story story. =PP


Ni lah gambar pertama Hana amik! Alololo! sweetnye tiga sekawan ni kan. ! aww.. =DD .. Ermiera , Nabila, dan Diyana. masa ni makan KFC.. lalala~ tapi sayang. SOS CILI x de. aumm! geramnye. >.<


hihihi! Hakim Bazil tengah potong kek Ni haa~ tapi yang sadisnye, beria beli kek, tapi, sorang pun x makan. kitaorg bedal ayam KFC. kenyang jeee.. hahaha. Macam2 makanan org bawak, tapi tapi, x makan pun. sebab banyak aktiviti nak buat. >.<


Farhanah Aqilah.. senyum! awok tahu x? Tun Najihah ni.. kuat makan! hahaha! gendut.. =PP.. tengok tu cara dye makan.. yang tepi sekali. tepi belah kanan.. wahahaha! macam2 dye makan. =PP.. Hana jer kontrol makan. tau! Cewaahh! haha. tipu jer. =DD


Masih di Marina! Lalala! Peace everyone. ^_^


Shafinie .. suruh saya snap picx dye. Tak pasal2 saya jadi photographer x berbayar. gzzz. -_-


Suraya , Aqilah dan Tun


Najiha dan Suraya .. haishh! biler la nak abis part makan ni haa~ -_- lololo 


Hakim! Potong kek tu copat! >.< main2 plak! aq tendang kau kang! hahaha. =DD


hohoho! TODAY IS ONLY THE BEGINNING. IT IS NOT THE END. ^_^ Akhirnya, kek itu dipotong juga. tetapi sayang, x de pun yang makan.. hahaha..



Heaven!


Heaven II !


dah lepas makan tu, kemas2 la yerr syg! hahaha. deme mengemas. Hana blah main jauh2. malas nak tolong. =PP


Shoot time! Hai! saya Farhana Vivian Lee .. click nama tu, anda akan nampak fb saye. =DD itulah saya.


Dia dah mula masuk camera Hana dah.. hahaha! tempat ni cantikkan? Subhanallah.. Nak shoot tmpat yang cun? Dtglah ke MARINA ISLAND. ^_^ tak tahu kat mana? ape guna awak ade GPS? xDD


Lalala! cantiklah tmpat ni kan? Subhanallah. 


hahaha! awak nak shoot ngn saya x? =DD. 


Gadis ni dah berpunya. Jangan nak gedik2 ngorat kay? ^_^


dia start meroyan ngn camera Hana dah! hahaha! ^_^


hahaha! This is me! Lawa kan? Scene yang lawa. 


Nampak x kasut hana pakai tu? tinggi kut. ^_^ bler Hana pakai kasut tu, automatik tinggi Hana jadi 160 CM. hahaha.. Jangan jeles awak!


Same place different poses. ^_^


Me and Suraya .. tak dok koje jee..


Naik basikal bersama Tun! Hana kena bayar ? -_- lebur RM10 Hana..


Biler naik basikal ni, teringat la plak full house.. hahaha. ! ok cukup. masa ni, Hana nak pulangkan basikal dah! Tau kenapa? Budak2 kelas Hana buad lawak bodoh pulak nak berjalan KAKI, diulangi. BERJALAN KAKI dari Marina ke Teluk Batik! Oi? korang ingat dekat ker? dahlah aku pakai kasut tinggi. -_- tapi, dah satu kelas setuju. Memey tak boleh buat ape lah kan! dah nasib kau Hana. padan muka kau.

Akhirnya, dah siap2 antar, pukul 4 tu kami segera bergerak meninggalkan Marina Island. sorry ler.. ade gambar kitaorg dekat Titi masa nak masuk Marina tu, tapi sayang. semua huduh2.. malas ah nak masukkan. hahaha. 


Tapi x pe laa.. Hana Masukkan sikit. sebagai bukti! Hahaha! =DD masa ni pun dah penat awak! bayangkan. Teluk Batik Jauh lagi tu.. arghhh!


Okay! Jum gerak ke Teluk Batik sekarang! Hana dah excited dah! beria. hahaha.. siap pakai topi! panas dowhh!! >.<



Masa kat tengah jalan! awak tahu x? keluar je dari Marina Island, budak lelaki kelas Hana kata ape? "weii.. kitaorang dah x ley jalan dah. korang pergilah. kitaorang nak balik" makk aihh!! dah separuh jalan lah kucingg!! agak2 ahhh!! aku excited dah ni. korang nak cancel. yang budak perempuan kuat je.. kami budak perempuan bersuara "eehh!! mana boleh! dah sampai separuh dah ni. Ingat orang jalan penat2 ni x nak ade hasil ker. tak de. korang kene ikut jugak. spaa suruh buat idea giler." 

Masa ni muka dah penat giler.. hahaha.. kitaorang kan lalu jalan raya, so orang2 yang menaiki kereta yang menggunakan jalan raya memandang pelik ke arah kami sebab asal jalan ramai2. pakai baju warna hijau lak tu! ada ekspidisi ker? hahaha. LOL! Kelakar jeee..



Suraya and Arep 

Haishh!! Mana bukit nii!! x nampak2.. JAUH lagi nak sampai teluk batik. ='( kaki eden dah mengelecet dah ni.


arghh! Jauh lagi perjalanan ni! see.. Hana dan Tun dah terlajak ke depan. >.<


Tu tu! nampak x bukit tu!! wahaha!


Akhirnya. Muka terpaksa senyum! AKU NAMPAK BUKIT TU WEII!! hahaha! dah nak sampai Teluk Batik dah. kene naik bukit tu, pastu. sampai lah TELUK BATIK! yeayy!! oppss.. masa ni, kitaorang group pertama. Group kami dipecahkan kepada dua. group yang kedua tu, slow giler. Malas ah nak nyatakan sapa group pertama, sapa group kedua. =DD .. bayangkan, kitaorang dah smpai bukit. group kedua still lagi kat traffic light. siapa dak perak n duduk sekitar lumut ngn Manjung! Tahulah kat mana kan. ^_^


Aik Tun ! dah penat dah ker? hahaha.. smpai terduduk nun haa~~


Hana dan Tun yang duduk depan sekali. kiranya macam kitaorang yang mengetuai perjalanan. hahaha! seronok2. dah smpai bukit! Lalala! cepat2 ler turun bukit. nak sampai dah!


Muka Penat. (-_-) Mata dah boolatt!! Mata tu x diedit kay. -_- my natural eyes. cuma gelapkan bahagian mata je sebab light dye terang sangat smpai x nampak muka hana.. >.<


Alololo! Nak sweet2 jugak Ermiera ngn Pak Din ni haaa~~ aww so sweet.. wat muka comel.. hihihi. ^_^


Akhirnya, dalam pukul 6, kami sampai Teluk Batik.. Bayangkan dari pukul 4 tu. pukul 6 baru sampai. Alhamdulillah. ^_^


Muka tersenyum puas sampai ke Teluk Batik.


Nampak tu Suraya Happy! Hahaha


Akhirnya, kami tiba! Bersyukur sangat2..


Dapat tersenyum gembira! Tiba juga ke Teluk Batik.. lalala! pengalaman indah. Yang group kedua belum sampai lagi.. huhuhu


hihihi! Hi awak!


I'll never be able to end my explanation. There are far more things that I love about you than you think! Damnly I miss you crush. ='(



Tak mo sedih2 dah! Jiha .. Nice shoot dear! ^_^


Ya Allah. Indahnye ciptaan-Mu. kepadamu aku bersujud Ya Allah.


hihihi! G-han, Tun dan Sue. 

Berakhir sudah kisah kami. Sebelum tu! enjoy video ni dulu




Sweet x? hahaha! hurm! cukup sudah! Cerita ini hanya dari group pertama. Group kedua, memey x de lah sebab Hana bukan group kedua. Okaylah! semoga Awak semua enjoy! Ya Allah. Aku bersyukur walaupun kau beri kebahagian ini seketika Ya Allah. ='D .. Aku gembira ada kawan yang supporting giler2.. I WILL MISS YOU GUYS! next year maybe dah x jumpe.. hurm! ='( dahlah masa tgh menaip ni, hana duk layan LAGU NI click je kat situ.. sedih2.. huhuhu! hampir nangis tahu. ='( okaylah! sayang korang semua. Assalamualaikum. 



Esok ada hari lagi. Kalau boleh datang lah lagi

0 comments :

Post a Comment