Tuesday, 30 October 2012

Amazing Day . !


Assalamualaikum semua~~ Lalala~ ape khabar? lame tak nampak kan? Cewaah~ beria. xDD .. Btw, semalamkan, sekolah Hana ada buat aktiviti, ekspidisi ke Gua Tempurung! wohooo~~ Lasak tu weeeii! Tapi sayang. Mulanya, Hana ingat nak bawak masuk camera dalam gua tempurung nun haa. ! Tapi cikgu buat lemahkan semangat Hana. ada ke patut dye kata "Nanti awok awok semua kalu bawa barang, macam camera. tanggung sendiri mugo kito nok masuk dale air sepenuhnye. Kalu rosok, jange ngadu ko cikgu" Loghat kelantan. xDD. Nasib baik Hana paham. Kalau x, blurr jee. xDD Maksud cikgu tu, "NANTI KALAU AWAK SEMUA BAWA MASUK BARANG MACAM CAMERA, TANGGUNG SENDIRI SEBAB KITA NAK MASUK DALAM AIR SEPENUHNYE. KALAU ROSAK, JANGAN NAK BAGITAHU KAT CIKGU" . Itulah muka Hana dan Tun Najihah sebelum sampai ke Gua tempurung

P/S : gambar dalam Gua Tempurung tak de yee. Sebab tak berani bawak. Kang camera Hana masuk air, naye je. -..-"


Sampai sudah! Ok, lupa nak bagitahu, ekspidisi ke Gua tempurung ni ialah pada 30/10/2012 .. Yang ni kawan Hana, kawan baik haaa~ kami selalu share story. Kat sekolah x rapat sangat. Ye laa.. dia dengan kawan dia, Hana ngn kawan Hana. wahahaha! Shafiqah saya sayang awak! ♥ 

Ok, sambung balik pada story saya. Waktu pagi, kitaorang diberi bekal Nasi Lemak Telur Mata Kerbau. Hana sendiri pun x faham kenapa telur tu dipanggil mata kerbau. yang pasti bukan telur dadar. haha!


Lalala~ Muka sebelum masuk ke dalam Gua. penat doh! dahlah x cukup tidur. Hana cerita sikit pasal Gua tempurung. Tak boleh nak describe. Tapi, dalam Gua tu ade sampai 4 stage. Tapi sekolah Hana ambik sampai 3 stage ja sebab petang tu nak menggila kat Mydin Ipoh. Memang bestlah Hana ckp, menggelongsor kat curam, terjun dlam lubang, merangkak dalam air! Fuh! memang lasak lar weeii! Yang paling best, Hana gadis pertama yang turun dari curam nun haa~ memang best! Nak pergi lagi! huhuhu. dan akibatnya, selepas itu, kaki Hana macam lebam2 sikit. sebab terlanggar baru n macam2 lagi. Lain kali, Kalau Hana pergi lagi. Hana memang bawak camera masuk dalam gua tu haa! =DD


Jeng jeng jeng! Sebelah itu KAWAN BARU BAIK saya. kitaorang start jadi rapat tahun ni walaupun dah kenal sejak dari sekolah rendah lagi. huyoo! ayat karangan budak sekolah rendah je kaann~ xD Masa ni kitaorang melantak kat UO jap! Lalala. Shafiqa makan Nasi Ayam Black pepper. Hana pulak makan Char kuew Tiaw goreng udang. sempoi~ Yang ni shafiqa lain yee. Kawan Hana ramai yang namanya pikah. Shafiqa Nazri, Syafiqa Roslan. macam2 lagi la yang namanya shafiqa. -_-


aww.. Sayang aku sangat comel! dia ni muka suci je tau. x de jerawat. hohoho..


hahaha! Try edit gambar Hana ngn piqah .. Lawo kan? jangan jeles ye kambing! hahaha!


Masuk balik dalam Bas dan bersedia menuju ke Mydin. weeee!


ok! Sebelum tu, kita menggila dalam bas kejap. Cubaan Pertama.


Yeah it me! actually ni cubaan yang ketiga nak amik picx. ye la. dalam bas. goyang2. so, blurr sikit. tapi yang ni snap masa ngh berhenti kat traffic light. meoww.


aww! My stuff. Ni air yang Hana beli masa kat UO. mahal doh! cekik darah giler. bayangkan air mineral berharga RM 1.60. pengsan Hana menengoknye. Hana beli air kat gua tempurung tu pun baru RM0.80.
Tapi sebab nak air giler kan, so, beli je la. Air Teh Ais berharga RM 1.80. aq beli kat kedai biasa baru je RM 1.20. -_-


Kenapa mata Hana bulat sangat? -_- Not edit kay! Nama tu je yang letak sambil edit bagi nampak sharp. 


Hahaha! Kenapa pipi hana Jatuh. menggila dalam bas dengan tun!


Kitaorang duduk sebelah dalam bas. hehehe. xD


Peace. Muka dah penat giler lepas balik dari Gua Tempurung.


dua orang twins kat sekolah kami. Myra Hasrul dan Eqa Roslan .. hahaha!


me with pikah! Kami kawan baik selama2nya. hahaha! Kenapa dengan Suraya tu? hahaha


aww.. Blurr face. Farhah la ni yang snap. -_-


aww.. Hana kurus piqah Chubby. hahaha! Omey je kitaorang kan? x salah isi bakul angkat sendiri. =PP


Jum kita naik ke Tingkat atas. Hi everyone. 


Tak de keje. sayang, you look so beautiful.


me with Farhah .. hihihi. senyum nampak gigi. =PP Kenapa kau tinggi Farhah? -_-??


Bersedia untuk menembak! hahaha!


eh2! Sapa lak amik picx Hana ni. hahaha! Minah Rempitzz! Bukan game ni je Hana main. Hana pun Dance weeii! Menari you know. 2 token masuk! aww! bestnyee. Menari ngn Farhah! tak de gambar tu. >.< sedih!


ok! jum bersedia keluar dari tempat permainan. alololo! sweet je. Masa ni kaki dah lenguh. puas main game. so, kami bercadang nak berurut. hahaha


aahh lega! hahaha! =DD


aww.. kalau nama hana digabungkan means FARHANA + SHAFIQA = FaSha . hohoho!


Once again! 


Dalam lif pun nak snap. gedik jee.. hahaha! kelam kabut punya pasal, huduh jadinye. blurr picture. From The left Piqa then Farhah and then Yeah! it me ..


amboi pikah! mentang2 aq dalam tandas, kau rembat camera aq nak snap ye syg. xD


tak do koje la kau pikah. haddooyy! Nice shoot sayang!


menggila dalam tandas Mydin pulak! hahaha! Hana kurus, Pikah chubby. =PP jangan jelly syg!


                             Love for me? hahahaha. :P

dan lagi bersnap masa tengah tunggu ice blended. Nak balik dah!


Hai Uoolss~


hehehe! dalam Bas la pulak. On The Way balik Manjung! Hana ada air. nak share? Tun Najihah pulak ade henpon. sapa nak? xDD


aiyyoo! Kami comel! jangan jeles yee! hahaha


Buat muka cepat. x bley bla je kan. xDD


Peace! Bye semua. Thanks for reading my story. and thank you so much for people who make my day. I'm enjoy myself. and harap, nanti kita ley wat lagi. Lots of Love from me. Assalamualaikum. 



Esok ada hari lagi. Kalau boleh datang lah lagi

0 comments :

Post a Comment